Wedstrijdwijzigingen: Elk team is zelf verantwoordelijk voor het nakomen van het competitieschema. De zoekmachine van de Nevobo geeft de actuele gegevens weer. Alle wijzigngen van de regio worden door de wedstrijdsecretaris doorgegeven aan de personen voor wie de wijziging gevolgen heeft.

Verplaatsen van Wedstrijden: Alle verzoeken voor het verplaatsen van wedstrijden lopen uitsluitend via de wedstrijdsecretaris. (uiterlijk 2 weken voor wedstrijd). Wedstrijden kunnen alleen worden verplaatst als hiervoor goede argumenten zijn. Als één of meer spelers bijvoorbeeld niet beschikbaar zijn, kan dat een reden zijn om een wedstrijd te verplaatsen (ook als zij aan de Open of Gesloten Clubkampioenschappen meedoen).

Richtlijn bij slecht weer: De richtlijn die gehanteerd wordt bij slechte weersomstandigheden is dat, zolang het openbaar vervoer [bus en trein] rijdt, de wegen begaanbaar zijn. Dan zou het mogelijk moeten zijn om in de diverse sporthallen te komen. Dit is een algemeen gestelde richtlijn; de weersomstandigheden kunnen in een groter gebied, zoals de hele regio, natuurlijk verschillen. Om deze reden wordt enkel een algemene richtlijn verstrekt en bepalen de teams zelf of het verantwoord is om de weg op te gaan. Volleybal is onze hobby; hiervoor hoeven geen onverantwoorde risico's te worden genomen. Aan de andere kant geldt dat er wel sporthallen gehuurd zijn en de wedstrijden moeten worden ingehaald, omdat alle teams wel graag een complete competitie spelen. Dit alles betekent dat de Nevobo een beroep doet op alle volleyballers om een weloverwogen beslissing te nemen bij slechte weersomstandigheden. Als men besluit niet de weg op te gaan, betekent dit dat de tegenstander en eventueel de scheidsrechter (en regioaanwijzer) moeten worden ingelicht (een mail sturen zonder ontvangstbevestiging is niet voldoende). NB: op de nationale competities zijn de nationale regels en richtlijnen van toepassing.