Eens in het grijze verleden was er een omnisportvereniging Sparta. Deze vereniging had een aantal, dat een bepaalde sport uitoefenden. Er was een afdeling Volleybal. In het begin van de 70-er jaren was een aantal leden van de volleybalafdeling niet echt tevreden met het gevoerde beleid van Sparta. Deze rebellie eindigde in de oprichting van Rebelle. Dit had tot gevolg dat er in Dieren twee volleybal ''verenigingen" waren, te weten DVC Sparta en Rebelle. De thuiswedstrijden werden in de Dumpel te Velp gespeeld. 

In 1979 kwam de sporthal Theothorne tot stand. Theothorne betekent in Latijn Dieren. Bij de totstandkoming van Theothorne was de bezetting van de hal echt een probleem. Teveel verenigingen legden claims. Voor Sparta en Rebelle goede aanleiding om eens te kijken of ze toch niet gezamenlijk verder konden. Gezamenlijk kon men meer ruimte claimen. De naam is een compromis. Het DVC (Dierense Volleybal Club) wordt van Sparta geleend en Rebelle van?., dus de nieuwe vereniging ging DVC Rebelle heten. 

In 2001 krijgt DVC Rebelle een hoofdsponsor: Auto van Oort. Samen met de sponsor besluiten we de naam van de vereniging in Auto van Oort/Rebelle te veranderen. Ook zijn we met vele andere sponsoren in zee gegaan. De sponsoring heeft, samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers de vereniging een boost gegeven. Langzaamaan steeg het volleybalniveau en groeiden de ledenaantallen. Er is veel geïnvesteerd in de trainers, die nu veelal gediplomeerd zijn. De eerste Heren en Dames teams spelen tegenwoordig landelijk, derde divisie. Onze jeugdteams doen geregeld mee met regionale en nationale kampioenschappen. En het ledenaantal is gegroeid van 140 leden naar rond de 200 leden.

De nieuwste lood aan de stam van Auto van Oort Rebelle is beachvolleybal. In 2010 zijn wij gestart met beachvolleybal. Ondertussen spelen ongeveer 80 leden zomers op de beachvelden, pittoresk gelegen langs de bosrand.

In 2020 mag de vereniging een nieuwe hoofdsponsor verwelkomen genaamd Rebo Woningmakelaars, de naam verandert sinds die samenwerking in Rebo Woningmakelaars Rebelle.