volleybal8AVO Rebelle heeft ook de mogelijkheid om recreatief volleybal te spelen. Op woensdagavond van 21.00 uur tot 22.30 trainen en spelen de recreanten. Als je als recreant aan de verenging verbonden bent, betekent dat dat je geen NeVoBo competitie speelt. Je neemt wel deel aan trainingen; onze recreanten spelen dus niet ‘zomaar’ een potje volleybal. Onder begeleiding van een trainster wordt er getraind om beter te worden in het volleybal en om ook in het recreantenvolleybal een bepaald niveau te bereiken.

De groep recreanten bestaat uit een mix van mannen en vrouwen van diverse leeftijden. Het net hangt ook op mixhoogte. De training is ook weer een mix tussen spelen en het ‘serieuze’ werk; een training bestaat uit ongeveer drie kwartier (volleybal)oefeningen en uit drie kwartier ‘wedstrijd-spelen’. We vinden een goede sfeer én leuk spelen even belangrijk als presteren. Na de training is er de mogelijkheid om even samen iets te drinken en we sluiten ieder volleybaljaar af met een gezellige barbecue!

Een aantal van de recreanten neemt deel aan de recreantencompetitie in Eerbeek. Dit is geen NeVoBo competitie, maar de naam zegt het al; hier meten een aantal recreantenteams hun krachten. Deze competitie is één keer per maand en duurt slechts een uur.

In de zomer is er ook voor de recreanten de mogelijkheid om te gaan beachen. Bij het beachen is er geen onderscheid tussen recreanten of competitiespelers. Zie voor informatie elders op de site.