Het begin van het seizoen nadert weer, en dat betekent: het Auto van Oort-toernooi gaat weer van start. Dit jaar is het zondag 6 september als de traditionele opening van het Dierense volleybalseizoen plaatsvindt. Voor de meeste aanwezige teams betekent het dit jaar echter dat er een oefenwedstrijd gespeeld zal gaan worden, en geen toernooi. Alleen Dames 1 zal zich met een driekamp voorbereiden op de start van het seizoen. De dag wordt net als afgelopen jaar gestart met een clinic voor de mini's. Zij zullen met hulp van D1 en H1 proberen hun volleybalkunsten een beetje bij te spijkeren.

H1 speelt zijn wedstrijd om 12:00 tegen Zaanstad 2 (1e divisie). Voor H1 betekent dat de tweede ontmoeting dat weekend met deze heren. Zij verblijven het weekend namelijk in de buurt en hebben de voorafgaande zaterdag met H1 en Zwolle 2 al een driekamp afgerond.

D1 vervolgt de dag om 14:00 uur en zal daarbij tweededivisionist Orion 2 treffen. Hun ontmoeting met Alterno 4 sluit de dag af. Dit team heeft het afgelopen jaar het kampioenschap in de promotieklasse op zijn naam geschreven en zal ook in de competitie tegenstander van onze dames worden.

Voor de overige teams geldt dat er op dit moment nog geen tegenstanders bekend zijn. Het eerste dagje Theothorne van het jaar is desondanks ook voor hen een feit. Er is dus weer genoeg te zien op 6 september, en voor wie het jaar echt goed wil beginnen komt de Velpse sportzaak en sponsor Veldman ook nog langs met een geselecteerde collectie sportkleding en -schoenen. Veldman zal niet de hele dag aanwezig zijn. De tijden waarop je ze wel in de Sporthal kunt bezoeken zullen zo snel mogelijk op de website geplaatst worden.