Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen weken hebben wij met de TC weer om tafel gezeten om de teamindelingen rond te krijgen. Zoals elk jaar is dit weer een hele puzzel! Graag wil ik vooraf de keuzes die ik, in goed overleg met de overige TC-leden, gemaakt heb toelichten. Hierdoor krijgen jullie als ouders een beter beeld over hoe de indeling tot stand is gekomen.

Meisjes C1 en Meisjes C2:
De overgang tussen de mini’s en de jeugd een grote stap is. Niet alleen qua volleybal, maar ook op sociaal vlak. De speelsters gaan voor een groot deel allemaal naar het voortgezet onderwijs, ze gaan puberen etc. Dit kan ervoor zorgen dat de ontwikkeling/motivatie heel anders kan worden. Daarnaast gaat er op een veel groter veld gespeeld worden, waarbij snelheid, kracht en lengte een veel grotere rol gaan spelen. Voor ons is het moeilijk in te schatten hoe de speelsters op al deze factoren gaan reageren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om twee gelijkwaardig teams te maken, zodat iedereen een gelijke kans krijgt om te kunnen ontwikkelen. Ik wil hierbij nog benadrukken dat de naam C1 of C2 geen enkele waarde heeft.

Meisjes B1:
In meisjes B1 zullen er geen wijzigingen plaatsvinden in de samenstelling van het team. Ook hebben wij ervoor gekozen om het team niet door te schuiven naar de A-competitie omdat elke speelster qua leeftijd nog in de B mag, en er nog vrij jonge speelsters bij zitten. Wel mogen de meiden een kwalificatietoernooi spelen om in een hogere klasse te kunnen spelen dan het afgelopen jaar.

Meisjes B2:
Ook in dit team zullen er weinig wijzigingen zijn. Het afgelopen jaar zijn er redelijk wat nieuwe speelsters komen meetrainen/spelen. Deze zullen bij dit team gevoegd worden. Qua niveau en leeftijdscategorie gaan we ook geen wijzigingen doorvoeren. Dit betekend wel dat het team met dispensatie gaat spelen.

Jongens A:
In dit team hebben we te maken met een redelijk groot leeftijdsverschil. Er zijn 4 spelers die naar de A moeten, dat zijn er teveel om dispensatie aan te vragen. Dit betekend dat het gehele team aankomend jaar in de A competitie zal gaan spelen. Misschien een uitdaging voor de jongere spelers, maar andere opties zijn er simpelweg niet. In de samenstelling zal er verder niks veranderen.

Overige informatie:
De vrijdag trainingen zullen vanaf deze week vervallen. Dit betekend voor JA1, MB1 en MB2 dat er alleen nog op woensdag getraind gaat worden. Voor MC1 en MC2 zal er nog 2 keer in de week getraind worden om ze zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij de veranderingen van de overstap naar de jeugd. Dit is op dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur en op woensdag van 18.00 tot 19.30 uur. De huidige trainers van JA, MB1 en MB2 zullen dit seizoen nog de trainingen blijven verzorgen. Voor MC1 en MC2 zal er iemand tijdelijk de trainingen geven. Dit is niet de trainer voor het aankomende seizoen.

Daarnaast wil ik jullie er nogmaals op attenderen dat er op 25 mei kwalificatietoernooien worden gehouden voor de jeugd. JA1, MB1, MC1 en MC2 zullen deze gaan spelen. Dus zet het in jullie agenda! Verdere informatie daarover volgt nog.

De aankomende weken zit ik in het buitenland. Daardoor is het lastig om eventuele vragen te beantwoorden. Via de mail kan dit uiteraard wel. Mail dan naar: . En mocht er persoonlijk contact gewenst zijn met de TC? Zoek dan even contact met Wilma van den Tooren

Concept-teamindeling:

Jongens A:
Daniel Bennink
Javan Kassenaar
Mark Tijhaar
Matthias Schülski
Niels Bouman
Niels de Jonge
Niels Germeraad
Quinn Bouw
Oscar Vastenburg

Meisjes B1:
Eylem Erkuş
Isa Liesting
Iza van de Spreng
Lieke Boose
Lieke de graaf
Maaike van Vliet
Mila Groenendijk
Nina Elzenga
Selyna Peters

Meisjes B2:
Aniek Baars
Ceren Yeşilbağ
Damla Yeşilbağ
Esther Beumer
Fabienne voor de Poorte
Julia van Dommelen
Mirthe Klein Nulent
Benthe Meppelink
Alicia Piga

Meisjes C1:
Emma Liesting
Lizz walgemoet
Nika Schilder
Milana Kevenaar
Romy Kevenaar
Femke Weststrate
Sarie de Coo
Indy Corijn

Meisjes C2:
Nova Boesveld
Lynn Feukkink
Mina Ademovic
Feline Kassenaar
Eva van Laar
Natasha Kevenaar
Anne-Marie Winnubst
Lotte Merkens
Lotte Thomassen

Met vriendelijke groet,

Daan van Gaalen
TC jeugd