Jongens A is is afgelopen zondag, 29 januari doorgedrongen tot de 2e ronde van het meest prestigieuze jeugdkampioenschap van Nederland!! Het NOJK was op een eerder moment door ijzel en gladheid deels niet doorgegaan. De Nevobo besloot hierdoor om een inhaaldag te organiseren waar ook onze jongens aan mochten treden.

De jongens van AutovanOort Rebelle moesten drie wedstrijden spelen en minimaal op een derde plaats eindigen om nog uitzicht te hebben op het behalen van de halve finaleronde. De eerste 2 wedstrijden gingen verloren tegen een heel sterk Avior uit Deventer en Orion uit Doetinchem. Avior was veel te sterk en in de eerste set tegen Orion was er even een kleine setwinstkans in de 1e set maar ook deze ging verloren. In de laatste wedstrijd kon alles nog rechtgezet worden tegen thuisclub Nuovo. De eerste set wordt Nuovo volledig weggespeeld en setwinst is een feit. De tweede set kent toch nog een wonderlijk verloop, onze jongens hebben bij de stand 23-16 een comfortabel uitzicht op de winst. Mogelijk worden de jongens slordiger omdat het onderlinge resultaat op dat moment al voldoende is voor een plaats in de kruiswedstrijd en verspelen zij alsnog de set met 27-25.

In de kruiswedstrijd moest gewonnen worden van VV Utrecht, de nummer 3 uit de andere poule. Gelukkig speelden de jongens op het juiste moment de beste wedstrijd van de dag en met een klinkende overwinning werd de plaats in de halve finale veilig gesteld.