Vrijdag 25 november stond er een nieuwe activteit op het programma van de activiteitenkalender: Een brouwerij bezoek. Niet de meeste gezonde activiteit maar wel een van de gezelligste?

Vertrek was om 09.00 uur naar Monchengladbach in Duitsland. We gingen met 19 personen omdat helaas er op het laatste moment nog wat afmeldingen waren door ziekte. Rond 10 uur is er even een tussenstop gemaakt voor een sanitaire stop of koffie stop. Er was alleen een probleem: beide onderdelen konden niet door gaan omdat het water was afgelosten, dus geen wc en geen koffie! Dan maar door naar een biertje bij Oetinger. Rond 11.15 waren we al gearriveerd op plaats van bestemming.

De rondleiding zou 12 uur beginnen maar starten om 11.30 uur was voor onze gids Meinolff geen probleem. De ontvangst was zeer hartelijk met het product waar Oetinger om bekend staat: bier! Na een paar keer geproefd te hebben was het tijd voor de rondleiding. We zijn door de hele fabriek gelopen en je ziet het hele proces van bier tot afvullen in flessen of blikken.

Aan het eind van de rondleiding mochten we in de fabriek rechtstreeks een biertje tappen uit tanks van 10.000 hectoliter. In een koele kelder hebben we geproost en gezellig gekletst. Onze gids gaf het goed voorbeeld en schuwde het gezellig meedrinken niet. Hij zette zelf enkele keren aan om een lied te zingen of een gedicht te vertellen.

Na de rondleiding kregen we in de ontvangst ruimt nogmaals de mogelijk tot het proeven van alle soorten bier en frisdrank die Oetinger maakt. Om 15.30 uur zat de rondleiding en het proeven er op en reden we terug naar huis.

Rond 18.00 uur waren we terug in Dieren bij café Het Schilderij. Daar hebben we met een groot aantal deelnemers (als ze het nog aankonden?) gezellig de dag afgesloten met heerlijke spare ribs en een afsluitend biertje. Een zeer geslaagde trip van Auto van Oort Rebelle on tour!