Zaterdag 10 september was het weer tijd voor het Auto van Oort Openingstoernooi. Een dag vol volleybal voor bijna alle teams ter voorbereiding op het nieuwe volleybalseizoen. Na een aantal jaar op zondag gespeeld te hebben is er nu weer voor zaterdag als speeldag gekozen.

De dag begon met een clinic voor de mini’s maar ook alle niet volleyballende kinderen die mee wilde doen. Dames 1 verzorgde de clinic. Er waren veel leuk oefeningen en de kinderen vonden het geweldig. Met zo nu en dan een pauze met ranja en vers fruit (gesponsord door de Coöp uit Dieren). In de ochtend trainde meisjes C1 met hun trainers omdat er helaas geen tegenstander is gevonden voor de meiden. Maar de extra training zal er zeker aan bijdragen dat het team beter uit de startblokken komt in de competitie!

Rond het middaguur begon D1 met een 4-kamp tegen Trivos (Wijchen, Flamingo’s (Gennep) en Volverijs (Terborg). De dames speelde de wedstrijden met wisselend succes maar hebben veel wedstrijdritme op kunnen doen. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door ???? De wedstrijden werden gefloten door Dini en Gert die weer bereid gevonden waren om ook dit toernooi te fluiten. Tegelijkertijd speelde H3 tegen Brucoc wat een mooie 3-1 overwinning opleverde. MA speelde tegen DVO uit Hengelo. De wedstrijd werd verloren met 3-1 tegen een goede tegenstander die een klasse hoger speelt.

Dames 2 speelde tegen Pegasus D4 een ervaren team die weinig fouten maakt. De dames uit Nijmegen pakte heel erg veel ballen. D2 had het zwaar en kon vaak in het midden van de set niet bij blijven. De laatste set werd toch nog gepakt na een spannende slotfase wat zeker verdiend was. Tegelijk met D2 speelde Heren 2 tegen Wivoc uit Winterswijk. H2 startte goed en kwam met 2-0 voor door een goede service en weinig fouten. Vanaf set 3 raakte Wivoc beter op stoom en won de 3de set ruim. De 4de set ging toch weer na Rebelle al was de marge klein. De 5de set leek de pijp leeg bij Rebelle en deze set ging makkelijk naar de bezoekers waardoor het uit eindelijk een 3-2 overwinning werd.

Als laatste was het de beurt aan Dames 4 en Heren 1. Dames 4 speelde net als H3 ook tegen Bruvoc uit Brummen. Bij de tegenstander enkele oud Rebelle leden waardoor het naast een oefenwedstrijd gelijk een gezellig weerzien werd. Bruvoc won maar voor het eerst samenspelende D4 een goede oefening. De speelsters raakte naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter ingespeeld.

Heren 1 speelde tegen Pegasus. Pegasus was in eerste instantie de tegenstander in de voorronde van de beker maar de bekerwedstrijden werden een week doorgeschoven naar 17 september. Heren 1 begon goed en speelde het eerste deel een goede en degelijke wedstrijd. Door slordig spel aan het eind van de set ging de eerste set jammerlijk verloren. In de 2de set werd het niveau weer opgekrikt en de 2de set en 3de set werden gewonnen. Dit leek ook de 4de set te gebeuren maar net als in de eerste set gaven de heren het initiatief uit handen. Na 4 sets 2-2 op het scorebord. Pegasus gaf aan door blessures niet verder te willen spelen waardoor de wedstrijd jammerlijk niet uitgespeeld kon worden.

Als laatste wil ik Auto van Oort bedanken als sponsor van dit toernooi en alle vrijwilligers die geholpen hebben bij de organisatie van dit toernooi! We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroten op het Auto Van Oort Openingstoernooi 2017!