Een week of 4 geleden hadden Maarten en ik een idee voor een beachvolleybaltoernooi: De eerste editie van het beachmixtoernooi
Idee is hetzelfde als in de zaal (alle aanwezigen worden verdeeld in teams) maar dan op het zand. Datum 18 juni 2016.
Als afsluiting van de dag konden de deelnemers maar ook niet deelnemers zich opgeven voor een BBQ bij het Schilderij.

Voor het toernooi werd er eerst een uurtje getraind onder deskundige leiding van Sven. Er werden leuke oefeningen gedaan die ook veel al werden uitgevoerd onder het motto mixen.
Jeugd en senioren door elkaar. Van heren 1 tot heren 4 en van jongens C tot meisjes A.

Na een uurtje trainen waren er 16 spelers aanwezig voor het toernooi. Er werden 2 poules van 4 teams gemaakt waarin iedereen 1x tegen elkaar speelde. Het weer was heerlijk en de 100 druppels die vielen waren een welkome verfrissing tijdens de wedstrijden. Met een zomers muziekje op de achtergrond vloog de tijd voorbij. Na de poule wedstrijden speelden de nummers 3 en 4 uit beide poules tegen elkaar voor de 5de t/m de 8 ste plaats. De teams waren erg aan elkaar gewaagd met het gevolg dat er een aantal keer een beslissende 3de set nodig was om een winnaar te krijgen. Uit eindelijk wonnen Maarten en Niels van Luuk en Gerard en waren Menno en Jemijn net te sterk voor Jan en Iris.

Daarna was het tijd voor de podium plekken. De wedstrijd voor de 3de plek was eenzijdig. Anouk en Frank waren veel beter en vooral Erik liet het afweten. Ik denk dat het de ouderdom was omdat Thomas nog wel genoeg energie had voor deze wedstrijd. De finale was een spannende wedstrijd maar werd nipt gewonnen door Ruben en André. Maaike en Aldert hebben hun huid duur verkocht maar helaas kwamen zij net te kort. Daarmee zijn zij de eerste winnaars van dit beachmixtoernooi ooit. Applaus.

Na een frisse douche waren er 20 personen die genoten hebben van een goed verzorgde BBQ op het terras van eetcafé Het Schilderij. Een goede afsluiting van een geslaagde dag!

Bedankt allen voor het meedoen en hopelijk tot volgend jaar!

Uitslag beachmixtoernooi 2016

1 Ruben en André
2 Maaike en Aldert
3 Anouk en Frank
4 Erik en Thomas
5 Niels B. en Maarten
6 Luuk en Gerard
7 Jemijn en Menno
8 Iris en Jan