De dag waar we toch stiekem met z’n allen naar uitgekeken hadden. Niet alleen omdat de wedstrijden Arvevo-Rebelle altijd een extra soort van derby-lading hebben, maar ook omdat we de tweede helft van het seizoen begonnen te beseffen dat dit maar eens zo de alles beslissende wedstrijd zou kunnen worden. Tot kort voor de wedstrijd was de spanning bij beide teams dan ook daar. Wij moeten voor 100% zekerheid op PD, 4 punten behalen. Arvevo moet sowieso een punt halen willen zij niet direct degraderen. Tijdens het inlopen weten zij echter al dat Renswouw al een set verloren heeft wat betekend dat Arvevo al “veilig” is en zonder druk kan gaan spelen. Dit kan nog wel eens een leuke pot gaan worden!

Nadat we heren van EVV van ons wedstrijdformulier hadden gegooid (We willen best een keer de uitdaging aan gaan, maar dat doen we wel na het seizoen mannen!) en Femke’s gat in haar zool geprepareerd was waren we er klaar voor. Set 1 ging van start. Al snel werd duidelijk dat onze kansen groot waren. We hadden Arvevo goed onder druk met onze service waardoor hun spel voorspelbaar werd. Veel ballen werden op de buitenkant gegooid, maar laten wij daar nou net de gezusters Romp hebben staan. Het mag genoemd worden dat wanneer zij samen blokkeren, 90% van de ballen terug valt op de voetjes van tegenstander. De gehele eerste set zijn wij duidelijk het leidende team, tot één servicereeks van Arvevo de set toch nog spannend maakt. De service is moeilijk onder controle te houden wat ervoor zorgt dat we leiding tijdelijk uit handen geven. Gelukkig kunnen wij net op tijd de set weer kantelen, de eerste set verliezen was namelijk écht niet terecht geweest. We sluiten de set af met 25-21 winst.

In de tweede set willen toch meer overtuiging laten zien. De zaal is ondertussen voller gelopen met supporters. We spreken af om als doel te stellen dat we geen lange series meer tegen krijgen. Snelle side-outs en als dat niet lukt dan spelen we gewoon het spelletje van Harry in ons hoofd “Kleine wedstrijdjes van 3 punten”. Gelukkig was dit niet nodig. We zijn de tweede set overtuigend, waar Arvevo duidelijk geen antwoord op heeft. De Arnhemse coach gooit er maar wat wissels in om verandering aan te brengen maar tevergeefs. De kleine spelverdeelster is een prooi voor Annika aan het net en ze laat dus veelvoudig zien hier overheen te kunnen slaan. Door ons makkelijke spel kunnen onze middens ook meer een bijdrage leveren. Lange ballen, nek ballen, stijg ballen, Hanneke en Eeke liepen ze allemaal. Deze set was niets om te vrezen en dat is terug te zien in de stand. 25-13 winst voor de Rebelse meiden.

Set 3 starten we scherp. We weten allemaal dat dit de beslissende set is maar het spel blijft gefocust en stabiel. Waar we eerder flink zouden kunnen verzaken door druk, staan we nu stabiel (evenals de rest van het seizoen) met z’n allen te spelen. Wanneer we richting het einde van de set gaan krijgen we toch weer wat ballen tegen waardoor Arvevo langzamerhand dichterbij kruipt. Met name hun buitenspeelsters weten langs of over onze blokkering te slaan. Het publiek begint zich meer te laten horen en helpen ons de laatste punten door. 25-20! We zijn nog timide en durven niet uitgebreid te juichen. Met een grote grijns op ons gezicht lopen we naar de andere kant van het veld om daar de laatste set te gaan spelen.

De druk is er duidelijk af. Sven besluit dan ook het een en ander te wisselen. Lianne die ons afgelopen seizoen (even als Kristel) regelmatig heeft geholpen als spelverdelerwissel krijgt haar plek in het veld. Ook Nicole en Marleen starten deze set. Direct is daar overtuiging. Marleen knalt er flink wat ballen in en Nicole scoort tactische punten via de handjes van Arvevo. In deze set werd zichtbaar dat wij écht een maatje te groot waren. Klinkt dit arrogant? Misschien wel, maar ik vind dat het gezegd mag worden dat wij met alle speelsters van ons team kunnen winnen van het Arnhemse team. Eeke laat nog even zien dat ze een ster is in serveren en scoort op het einde van de sets nog 2 aces! De overige Rebelle teams die op dat moment aanwezig zijn in de zaal komen achter de boarding staan om ons aan te moedigen. Met veel gezang, getrommel van Alex en gejuich van af te tribune sluiten we de laatste set af met 25-11!

Iedereen happy! Wij blij, want Pegasus had ook de volle punten gehaald dus we móesten. Arvevo blij want zij zijn niet direct gedegradeerd.

Na de wedstrijd was daar meteen het moment om onze “redders” te bedanken. Dankzij hun zijn we gekomen waar we nu staan. We hebben enorme bewondering voor hun inzet. Geen week zaten we zonder trainer/coach omdat daar vol enthousiasme Harry, Sven en Robert al stonden. Zonder hun hadden we vrees ik niet zo’n succesvol seizoen gedraaid. Via deze weg dus nogmaals; Super bedankt!!!

Voor nu nog geen officieel afscheidswoord want we spelen nog PD. Het liefst doen we dit natuurlijk met alle fans, familie en vrienden. Dus kom allen zaterdag 30 april 15.00 uur naar Dieren om de wedstrijd Auto van Oort/Rebelle- SVS te bewonderen. Kunt u dan niet? Of wilt u meer zien? Woensdag 4 mei spelen wij om 20.02 uur (na 2 minuten stilte) tegen Rosstars uit Rossum. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Rossum. Hopelijk tot dan!!!