De wedstrijd waarvan we eigenlijk geen idee hadden wat er ging komen. In de eerste helft van het seizoen leden de dames uit Nijmegen hun eerste nederlaag, dankzij ons! We wonnen onverwachts de uitwedstrijd met 4-0. Maar vandaag zal het anders zijn.. Vocasa 3 is sindsdien wederom ongeslagen en zal er op gebrand zijn om de 4-0 nederlaag goed te maken. We zijn realistisch en weten dat het een pittige wedstrijd zal worden maar zullen alles geven! Want hoe mooi zal het zijn als wij nogmaals kunnen stunten?

 

We starten netjes op tijd. Helaas met maar 1 scheids, niks aan te doen! Wanneer we de dames van Vocasa eens goed bekijken, zien we maar enkele bekende koppen van de wedstrijd in de eerste helft. Hun selectie bedraagt deze wedstrijd maar liefst 11 speelsters waarvan 2 jonge talenten van 14 a 15 jaar. Echter is ons verteld dat dit team officieel een selectie van 18 speelsters heeft! Oh men.... Dit verklaard de onbekende gezichten en tevens verklaart dit de wisselende resultaten die we voorbij hebben zien komen.

We starten de eerste set.. De bal is nog maar door 2 mensen aangeraakt als het fluit signaal alweer klinkt. Oeps... Lonnie afgefloten voor een technisch foute setup. Daar gaat weer een euro naar de teampot (Rio, here we come!) vervolgens ballen we goed mee met de dames tot we bij de 10 punten waren. Daarop volgend serveert Vocasa een flinke reeks met goede services waar we duidelijk moeite mee hebben. Hierdoor komen we direct 6 punten achter te staan en is er een flink gat geslagen. We spelen wat matjes, laten de Nijmeegse dames het spel bepalen en verliezen zelf servicedruk. We spelen té afwachtend. Door deze redenen blijven we achter de feiten aanlopen en geven we de eerste set vrij gemakkelijk weg. 14-25 zijn de harde cijfers.

De woorden voorafgaand aan set 2 zijn helder. We moeten met z'n allen gaan geloven! Wij gaan vanaf nu bepalen wat er gebeurd en zullen die dames even laat zien waar ons talent gebleven is! De tweede set start en de knop is om. We starten deze set veel feller en pakken direct een 4-1 voorsprong. Met name door ons wapen, de servicedruk, wisten we de voorsprong te behouden. Ondanks dat we het initiatief hadden en de foutenlast laag bleef, laat Vocasa zien wat hun kracht is. Zij spelen stabiel, laten zich niet gek maken en blijven heel degelijk volleybal. Met een 21-16 voorsprong kruipen ze stap voor stap dichterbij en wordt het op eind nog flink spannend! Godzijdank blijven we vechten voor punten en winnen we de set met 26-24

De 3e set was een set met wat vreemde voorvallen. Judith die achterover vliegt omdat ze verwacht met dr hoofd te kunnen verdedigen... en de scheids die midden in een ralley op z'n fluit blaast om zich vervolgens te verontschuldigen met het excuus "Sorry, ik ademde uit..." Umh, oke! Doe dat maar niet meer dan. De set zelf gaat gelijk op! Tot we dichter bij de twintig komen en Vocasa haar voorsprong rustig uitbouwt. We kunnen ons zelf deze set voornamelijk verwijten dat we het op de service hebben laten liggen. Ineens leek de achterlijn naar voren verplaatst en vlogen er meerdere ballen uit. 20-25 staat er op het scorebord, wat betekend dat we 2-1 in sets achter kwamen te staan

Set 4 was er een waar we op gehoopt hadden! Net als in set 2 starten we direct goed. We blijven scherp, halen veel van de grond (Met name libero Marloes stofzuigt in het gehele veld over de vloer met blauwe armen als resultaat) en zorgen er hierdoor voor dat we weinig series tegen krijgen. We zijn ontspannen maar fel! Blijkbaar een dodelijke combinatie.. Want waar Femke haar momentje pakt om haar oorbel in te doen (aangedragen door de vlagger), vliegt Annika op de pipe flink door waardoor ze bijna heel Vocasa omkegelt (maar kei hard scoort!). Dit typeert de set! En ondanks de vele en vooral razend snelle wissels (speelster stond al in het veld voor dat de tellers en de scheids (en zij zelf) er erg in hadden..) laten wij ons niet van ons stuk brengen. 25-17 winnen we, duidelijke cijfers noemen we dat! Heerlijk!

2-2... Het geloof is meer dan terug. We hebben het verschil gemerkt en laten zien tussen initiatief nemen & afwachtend spelen. Wij geven de voorkeur aan dit eerste, en dat is dan ook weer het plan voor set 5. We starten wederom met een voorsprong dankzij een goede service-serie. Altijd fijn om zo te beginnen, maar nu vast houden. Want deze dames staan niet voor niets ruim bovenaan... "Karakter tonen" zijn toch wel de magische woorden deze set: nooit opgeven! Ondanks dat Marloes de vlagger in deze spannende strijd aan wilde vliegen wegens een vlagfout, gaven we niet op. Na een bijna 2 uur durende strijd klinkt en eindsignaal en mogen wij ons zelf tot winnaars bekronen! We winnen de laatste set met 15-12.

Wat een fijne pot was dit, en wat een leuk, fanatiek maar sportief team is Vocasa 3! Wij zorgden er bij deze voor dat de koploper dit seizoen nog maar twee wedstrijden verloor.. Beide tegen ons!! Wat voelt dat fijn smile-emoticon

Deze wedstrijd was niet alleen goed voor de punten en het zelfvertrouwen, maar ook voor onze teampot (3x lonnie, 1x loes en 1x juud). Ook voor Wilma als teller was het een flinke uitdaging want Wow! Zoveel wissels had ze nog nooit gehad!!

Vervelend maar waar.. we konden wéér met z'n allen borrelen na de wedstrijd dankzij de verjaardag van Daan en Marloes. En flink.. Rond 05.00/05.30 uur dook grotendeels het bed in om verder te kunnen dromen over de gewonnen wedstrijd!