Zaterdag, de derby tegen Spiker en een beladen wedstrijd, de vorige wedstrijd tegen Spiker was een slechte pot en het 3-1 verlies moest worden rechtgezet. Het damesteam van Spiker en onze dames doen nog lekker mee om de bovenste plaatsen en de verliezer van deze wedstrijd zal afhaken om de strijd om de 2e plaats. Beide teams hadden blijkbaar een slechte voorbereiding gehad en aan 2 kanten waren speelsters de week voorafgaand aan het treffen geveld door griep of konden om uiteenlopende redenen niet trainen geen excuus dus maar een evenwicht.

De opdracht was; serveren met zo veel mogelijk druk, Spiker heeft een fantastisch goede spelverdeelster die bij een goede pass elke aanvaller vrij kan spelen. Servicedruk moest zorgen dat het spel van Spiker voorspelbaar zou worden. De servicedruk was er en de passer-lopers van Spiker zakten passend volledig door het ijs. Ondanks dat onze dames zeker niet goed speelden bleven we door de service in de wedstrijd. Ook de Spiker dames hadden een hoge servicedruk maar deze hadden onze dames net iets beter onder controle. Na punten over en weer was het bij 22-22 weer gelijk maar met wat prima punten trokken we de set naar ons toe 24-26.

Set 2 begon weer rommelig en het was continue vechten om de achterstand in te lopen maar steeds als dit bijna een feit was liep Spiker door een goede servicedruk weer weg. Fouten in de rallyverdediging en onnodige missers braken op en na een vroege achterstand ging de set met 19-25 verloren. De strijd in het veld speelde zich blijkbaar ook af op de tribune waar met name één Spiker aanhanger zich erg vervelend en onsportief gedroeg en door de rest van het publiek regelmatig tot de orde geroepen moest worden. Jammer dat een enkeling op een onsportieve wijze de speelsters en de scheidsrechters probeert te beïnvloeden. Gelukkig leek het in het veld een sportief treffen waar gestreden werd op het scherpst van de snede.

Ook set 3 werd weer gestart met onnodige fouten. Spiker pakte weer een voorsprong van 4 punten maar bij 14-18 kantelde ook deze set. Door een goede fase en sterke services van Nicole werd de stand bij 20-20 weer gelijk en beide teams vochten voor iedere punt. Spiker kreeg een setpoint, de aanvalster werd vrijgespeeld en met slechts een eenmansblok van Judith leek de set naar Spiker te gaan maar Judiith voorkwam dit met een killblock op magnifieke wijze. Het verzet was gebroken en de 2 volgende puntenwaren weer voor onze dames.

De 4e set werd weer gestart met de haast traditionele achterstand. Door een aantal uitstekende services liep Spiker maar liefst 6 punten uit en een 5e set leek te volgen tot…..Eeke op 19-22 aan service kwam en die had geen zin in een 5e set en wilde op tijd feest vieren bij Annika. Eeke serveerde zo sterk dat Spiker de kluts volledig kwijt was en met 6 servicepunten werd de set met 25-22 binnengesleept. Al met al; niet geweldig maar een prachtige uitslag en op de ranglijst weer een gedeelde 2e plaats. Volgende week staat de topper tegen koploper Vocasa 3 op het programma. De thuiswedstrijd in Theothorne start om 18.45 uur.