De uitwedstrijd wat het hart van menig teamlid sneller deed kloppen binnen Heren 2 van Rebelle. Bruvoc H1, waar wij thuis slechte partij gespeeld hebben en dan ook terecht met 1-3 weer terug de kleedkamer in gestuurd werden, maar ook de nieuwe vereniging van oud-Rebellelid Willian Nijenhuis. Een van onze spelverdelers, Erik, traint ook het 2e van Bruvoc en Valentijns zus speelt bij de Brummense concurrent. Reden genoeg om vol gas in deze wedstrijd te gaan en zoete wraak te nemen!

Met volle sterkte en Ruurd uit Heren 1 mee traden wij aan. De drive en wilskracht betaalden zich echter niet uit in setwinst in set 1. De start was redelijk slordig en de vereiste servicedruk om de passlinie van Bruvoc onder druk te zetten was er nog niet. Ook was de scheidsrechter niet echt bestand tegen discussie over zijn discutabele beslissingen, wat resulteerde in irritaties richting Sven. Aan beide kanten, dat dan weer wel. Dit, en een achter-de-feiten-aanlopend Rebelle zorgden voor een 25-18 nederlaag in de 1ste set.

De 2e set was de servicedruk echter wel aanwezig en werd hun spel voorspelbaar. De blokkering kon zich makkelijker organiseren waardoor ook de verdediging wat adem over had. Willian wist soms nog met zijn floatserve wat terug te doen, maar deze set was toch echt verdiend voor ons! 15-25!

Aan de andere kant kwam een ervaren buitenaanvaller erin, nummer 1. Binnen Bruvoc hield hij, net als onze André Knecht bij Rebelle dat doet, het record voor zo snel mogelijk serveren na de fluit. Zo bracht hij extra servicedruk, en hij kon toch wel een aardig balletje slaan. De zaal die hoog uitverdedigen niet toeliet, en het ontbreken van de servicedruk aan onze kant leidde tot 25-14 setverlies.

Dan moest het nu toch wel gaan gebeuren. Sven schreeuwde ons nog toe dat we koste wat het kost die 5e set eruit moesten halen toen wij het veld ingingen en dat hebben wij dan ook gedaan! Een lange midden die aan de andere kant het fysiek niet meer aankon maakte plaats voor een jongen voor wie het allemaal nog redelijk snel ging. Scoren via midden was dan ook geen probleem. Het blok voor onze buitenaanvallers was ook minder dreigend en de servicedruk zat er weer vol op. Met 16-25 walsden wij over Bruvoc heen!

En in de 5e set ging de Dierense stoomtrein vrolijk verder. Daniël maakte een serveserie die ons van 03-05 naar een 04-11 voorsprong leidde. Die serie werd door knap duikwerk van de rest dan ook koste wat het kost vastgehouden, en het Brummense verzet was geknapt. Met een 06-15 winst stapten de heren van het veld, aangemoedigd door het afgereisde publiek. Heel erg bedankt voor jullie support en we zien jullie graag terug de volgende wedstrijd: Vrijdag 18 maart thuis tegen Primavo. 20:15, zien we jullie dan?!