Een belangrijke wedstrijd zoals u misschien op de Facebookpagina van ons hebt gezien. In de uitwedstrijd wonnen we met 2-3 van de Nijmeegse meiden maar we moeten deze dames niet onderschatten. Pegasus is namelijk de tweede helft van de competitie dichterbij gekomen en zelfs over ons heen gegaan in het klassement! Momenteel is hun plek op de ranglijst mooier dan die van ons. Met 5 punten verschil (en een wedstrijd minder voor ons) bezetten zij momenteel de 2e plek. Maar niet alleen door Pegasus beloofd dit een spannende wedstrijd te worden… De voorbereidingsweek was namelijk verre van optimaal! (De enige) spelverdeelster Lonneke was geveld door een griepje waardoor we de hele week met andere spelverdeelsters getraind hebben. Midspeelster Marleen kreeg het vervolgens ook nog eens te pakken en Dia Juud moet tegenwoordig op woensdag naar school. Kortom.. een rommelige voorbereiding, een pittige tegenstander ÈN een wedstrijd op vrijdagavond. Als dat maar goed komt met alle autistjes in het team!

We starten onze thuiswedstrijd met het gebruikelijke voorbereidingsgesprek in het fysiohok. Iets waar assistent coach Robert van Gaalen toch maar niet aan kan wennen. Met 10 vrouwen in één kleedkamer zitten….. Eenmaal terug in de zaal is “onze kant” bezet, we starten altijd aan de kant van de tribune . Waarschijnlijk een bewuste actie van de Pegasussers. Slim natuurlijk! Een eerste poging om ons uit het ritme te halen. En zoals jullie weten houden we ons graag aan vaste rituelen maar wanneer we de meiden van Pegasus op ONZE plek zien staan doet het ons niets! En degene die er wel lichtelijk last van hebben zetten hun pokerface op waardoor we ons dus niet van de wijs laten brengen! Hop naar de andere kant en gaan!

Fuuuuut!! De scheidsen zijn klaar, vlaggers staan paraat en het publiek is binnen. Met goede moed starten we de eerste set maar ergens lijken we niet scherp. We laten Pegasus het spel bepalen en voeren de besproken taken niet netjes uit. Blokkerend staan we niet sterk en doordat we overtuigingskracht missen vliegt de set vrij snel aan ons voorbij. Dik ingemaakt zijn we niet, we hebben vertrouwen maar op dit moment is alles het nèt niet. En zo staat er 25-17 op het scorebord als het fluitsignaal klinkt. Op naar set 2!

Al snel blijkt dat het in de koppies inderdaad goed zit. Onze servicedruk wordt opgevoerd waar Pegasus zichtbaar moeite mee heeft. Het spel wordt voorspelbaarder aan de andere kant waardoor we blokkerend meet tot ons recht komen. Ook in het achterveld wordt meer van de grond gehaald. We houden normaliter van een strakke pass, die sky-ballen vindt Lonneke maar niets. Dit nam Marloes iets tè letterlijk, want de bal vloog knetter laag, zo’n 30 cm boven de grond, richting het net. Hier schepte Lonneke hem van de grond waarna ook de “Van de Sar-moves” van Femke weer van pas kwamen! Met een soepele keepersduik ramt ze met één arm de bal (nog steeds laag boven de grond) over het net heen! De vechterslust is er weer! We beuken lekker door en mét resultaat.. De eerste set zijn we bij deze even vergeten.. De setstanden zijn omgekeerd; dit keer sluiten we hem af met een 25-17 in ons voordeel.

In set 3 trekken we deze positieve lijn vrij constant door. Alex begint watt harder te trommelen en we zitten er lekker in. Vol vertrouwen spelen we vrij gemakkelijk door. We hebben de aanvalsters door en kunnen hierdoor met ons blok anticiperen op hun slagrichting. Pegasus geeft zich echter niet gewonnen. Zo nu en dan is de pass oké waardoor de midspeelster haar mooie “steek-aanval” kan laten zien. Helaas voor hun blijven we veerkracht tonen en staan degelijk en stabiel te spelen. Er is zelfs ruimte voor wat probeersels. Onze Femke heeft er zowaar wat prikballetjes tussendoor gegooid! Pegasus probeert met hun time-outs ons nog wat uit het ritme te halen. Maar buiten dat dit geen succes had, kregen onze wisselspeelsters ook nog eens de kans om extra fit en warm te worden/blijven. Of het nou lag aan de scheids die zijn tijd niet bij hield, of het feit dat onze wissels gewoon razend snel worden.. Daar zijn we nog niet over uit! Maar waar ze normaal 3 baantjes heen en weer scheuren, konden zij er vandaag maar liefst 4!! (ja, ja!) heen en weer rennen. Die fitheid is dan ook direct terug te zien in het spel. Bij alle dubbele wissels die toegepast werden is Lianne razend snelle bij de ballen en maakt Nicole haar naam als Servicekanon dubbel en dwars waard! De constante lijn is ook in de setstand te zien. De set resulteerde in een 25-18 winst!

2 sets in de pocket, maar nu dan toch wel de beslissende set. In de time-out geeft Sven aan, niet echt trek te hebben in een 5e set en godzijdank wordt dit door een ieder beaamd. Het is tijd voor nog één keer knallen maar Pegasus geeft zich niet gewonnen. Ondanks dat we aan de andere kant de frustratie merken blijven zij door vechten. We variëren in de aanval. Eeke loopt wat prachtige nekjes, Annika is “pipe-koningin” (of misschien kunnen we d’r beter koningin van de Pipe noemen) & Juud en Fem laten zien hoe je langs het blok heen moet slaan. We zijn niet te houden en horen aan de andere kant van het net “Dit is niet te doen! Ze halen alles van de vloer en anders staan die handen er wel!”. Een groot compliment waar we de wedstrijd mee afsluiten. 25-21 winst!! Ontzettend blij en opgelucht zijn we met 4 hele punten! Hier hadden we opgehoopt maar wat een lekker gevoel geeft dit. Vier belangrijke punten die zorgen dat we aansluiting houden bij de top 5.

Tot slot MOET er even een ereplaatsje in dit stuk zijn voor het publiek! Ondanks de ongebruikelijke vrijdagavond waren jullie in grote getale gekomen! De fanatieke aanmoediging, de liedjes die de mini’s voor ons zongen en uiteraard Alex die z’n moment of fame had met de big trom. Fantastisch dat jullie er waren, de 4 behaalde punten hebben we ook écht aan jullie te danken!