Een nieuw jaar, het tweede en tevens laatste deel van de competitie. De trainingsweek zijn we goed doorgekomen; kerstkilo's er flink afgetraind en afgekickt van de bier, wijn en champagne. Klaar voor de wedstrijd tegen Gemini, zo je zeggen.....

Zodra we de zaal in lopen, staan de heren voor ons te bikkelen. Helaas loopt de wedstrijd voor hun niet zoals gewenst, dat gaan we anders doen! Toekijkend op de tribune spelen er op het veld ernaast 6 enthousiaste kinderen. In de leeftijd van 3-6 jaar schat ik zo. De kids bewijzen hun woordenschat door in koor te roepen "Wij willen vieze-lekkertje spelen!!". De helft van de hoofden draaien geschrokken om.... "Die jeugd van tegenwoordig!?" Echter roept er ook direct één van de speelsters "Vieze-lekkertje?! dat kennen jullie toch wel?". Umh.... nee mevrouw! Wij weten niet wat jij in de slaapkamer doet? Maar deze kennen we niet. Al snel wordt dit geouwehoer ontzetten uit zijn verband getrokken wanneer er bekend wordt dat één van de vriendjes komt kijken. "Ja hoor! jij hebt hem zeker omgekocht! Als jij vanavond komt kijken...... spelen wij vanavond vieze-lekkertje!" Als later nog wat vriendjes de zaal binnen komen lopen lijkt het erop dat er meerdere speelsters deze deal gesloten hebben! Dames 1 doet alles om haar publiek te werven, zo blijkt.

De luchtige, ongedwongen sfeer waarmee we de eerste set startten zakte helaas langzamerhand weg. Ergens leken we juist TE ontspannen, wat als positief ervaren kan worden maar helaas gingen wij er niet beter doorspelen. Ons spel was afwachtend en daarmee lieten we Gemini in hun spel komen. Ondanks een korte strijd aan het einde van de set was het te laat. Lichtelijk overdonderd verliezen we de set met 19-25!

Initiatief. De eerste woorden van Harrie en het codewoord voor set 2. Wij zijn degene die het moeten laten draaien, foutjes eruit en zorgen dat wij bepalen hoe de wedstrijd verloopt i.p.v. Gemini. Direct is de focus anders, echter moeten we wel hard blijven werken. Zodra we even wat meer layback gingen spelen waren er direct weer wat punten tegen. Gelukkig was er genoeg, strijd, focus en initiatief om de set met 25-19 te winnen. De rollen waren omgedraaid.

Set 3 zetten we dit door, en hoe! Het draait, we laten zien wat we kunnen en waarom we ook al weer bovenin meedraaien. Deze set was een goede weerspiegeling van de stand genoteerd bij de Nevobo. We denderen door, maken er 25-13 van en zetten de wedstrijd op een 2-1 voorsprong!

Set 4 komt de ontspanning weer terug. Alsof we gemini moe gemaakt hadden en vervolgens zelf weer met meer gemak konden volleyballen. Helaas. Gemini gaf nog alles, was niet moe te krijgen en streden vollop voor een 5e set. Daar kwam de druk weer om de hoek kijken en werden direct weer onze kwetsbaarheden blootgelegd (goede zin... Ik zal niet met de eer strijden, deze mooie woorden komen van Coach Harrie). We knokken zó hard tegen ons zelf dat ballen uit vliegen, in het net of zonder geldige reden op de grond vallen. De gehele vierde set lijkt het erop dat we huilend een 5e set zouden moeten gaan spelen. Tot, op een setstand van 21-14, Femke, onze held van de dag, aan de service komt. Met een waanzinnige reeks zorgt Femke voor alleen maar lachende gezichten. Even krijgen we vleugels, we werden zo enthousiast dat zelfs Hanneke ineens dacht met een door-tik-bal met haar hoofd te kunnen verdedigen. 21-21 zetten ons weer even met beide benen op de grond. Het was alles op niets, en zo sloten we de set en tevens GOD-ZIJ-DANK de wedstrijd af met 25-23 en dus een 3-1 winst voor ons.

Wow, een wedstrijd die even wat meer moeite kostte dan we dachten. Een wedstrijd waarin Gemini zich niet gewonnen gaf en we op het juiste moment gepiekt hebben. Laten we hopen dat we a.s. zaterdag gedurende 2 uur pieken.Dynamo Ds 2 staat op het programma. Een tegenstander waarvan we weten dat bikkelen het woord van de wedstrijd gaat worden, maaaar we zijn er klaar voor!