Zaterdag 9 januari 2016 was de eerste thuisspeeldag van Auto van Oort-Rebelle in het nieuwe jaar. Mooie wedstrijden en de onthulling van twee nieuwe sponsorborden voor langs de velden van heren en dames 1. Eetcafé Het Schilderij en Riacho wijnen verbonden hun naam aan onze volleybalvereniging.


Eetcafé Het Schilderij is natuurlijk een oude bekende, Peter en Renate Van der Heijden sponseren al enkele jaren het eerste herenteam en waren beide aanwezig bij de onthulling. Mooie woorden van dank werden uitgesproken door Gerwin de Boer, voorzitter van de vereniging.


Er was ook een dankwoord voor de nieuwe sponsor Riacho wijnen. Bij Riacho wijnen vindt u allemaal lekkere wijnen die u kunt bestellen in een overzichtelijke webshop (riacho.nl). Heeft u minder verstand van wijnen of weet u niet wat past bij uw diner? vraag het dan de heren van Riacho wijnen. Naast de levering van wijn verzorgt Riacho wijnen ook wijnproeverijen. Tijdens de Ladiesnight van Auto van Oort-Rebelle hebben onze leden hier al kennis mee mogen maken.

Na de onthulling van de sponsorborden begon de wedstrijd van heren 1. De tegenstander was Donitas uit Groningen, een jonge ploeg die op de eerste plaats staat in de 1e divisie. Deze koppositie bleek niet onterecht, onze heren hadden geen goed antwoord op de goede aanvallen van de Groningers. Tegen een team dat zelf bijna geen fouten maakt is het moeilijk winnen, zo blijkt. De derde set was binnen bereik en had met een beetje geluk gewonnen kunnen worden. Helaas was dat niet het geval en eindigde wedstrijd in 4-0 verlies.


De dames deden het beter en wonnen met 3-1 van Gemini. Een terechte en mooie uitslag waar Dieren tevreden mee was. De laatste set leek bij een achterstand van 21-14 verloren, maar wonderbaarlijk genoeg wisten ze die set toch nog te winnen. De dames staan op een nette 2e plaats in de derde divisie.