Woensdagavond, 16 december was het aan de heren om naar Raalte af te reizen en proberen de kampioenskandidaat te doen wankelen. Aangezien zij hoog stonden op de ranglijst was het een ontspannen sfeer binnen het team, wetende dat we niks te verliezen hebben deze wedstrijd. Alex, Erik en Sven ontbraken helaas, maar zij hebben ons via WhatsApp van mental support voorzien!

Rustig inlopen zat er niet in vandaag, vonden ze bij Raalte, nadat ze begonnen met Mr. Polska, K3 en Rammstein tijdens de warming up. Concentratie voor een wedstrijd was hierdoor vrijwel onmogelijk, maar het was natuurlijk hilarisch. Het ene stukje muziek was nog aparter dan de ander, en het stond ongeloofelijk hard.

Goed, herrie uit en wedstrijd spelen! Met de ontspannen sfeer die er heerste stapten we het veld in, en werden we eigenlijk weggespeeld. 1ste set 25-12 en de 2e 25-06 verloren. Tja, wat moet je daarover zeggen. Gewoon heel slecht, en zij konden toch wel aardig volleyballen.

Maar dan kwam de 3e set! Gerwin ging erin na de eerste 2 sets alleen aan de lijn te coachen, en zijn eerste serviceserie leverde direct 5 punten op! De tegenstander hun foutenlast schoot omhoog en het beest binnen de heren van Heren 2 was los. Blokkeringen, reddingen, uitbarstingen naar de scheidsrechter en keihard strijden leverde Rebelle een verdiende 29-27 setwinst op! De tegenstander baalde natuurlijk als een gek.

Het beest dat in de 3e set er gulzig op los sloeg, was in de 4e set helaas verdergegaan met het dutje van de eerste 2 sets. De laatste set was voor de tegenstander met 25-11.

Jullie vragen je misschien af hoe we in 1 set evenveel punten hebben kunnen scoren als in 3 andere sets. Dat vroegen wij ons ook af, maar druk maakten wij ons niet, want met setwinst naar huis voelde als het kampioenschap winnen die avond en wij zijn wat dat betreft een gezellig team dat volgend jaar als we echt goed ingespeeld zijn op elkaar voor die top 3 gaat!