Op voorhand was de wedstijd tegen Alterno een moeilijke opgave, het team uit Apeldoorn stond op een 6e plaats, wint veel en verliest af en toe met 3-2 maar verliest nooit met grote cijfers. Met het inspelen werd duidelijk dat dit team krachtig volleybal speelt en erg sterke midden aanvallers in haar gelederen heeft. De opdracht was dus duidelijk; spelen met grote servicedruk en focussen op de eigen verdediging! De eerste set bleef door een slecht middendeel erg close maar werd gewonnen door Rebelle. Set 2 was een kopie maar vroeg in de set was door een erg sterke service een erg grote voorsprong gepakt van 9-2. Met name op de service van Femke raakte Alterno behoorlijk in paniek, de libero werd gezocht en hierop werden series punten gepakt. De serviceserie ging verloren door een technisch hoogstandje van Judith ☹ not! Alterno kwam in de wedstijd en kwam bijna langszij maar het eind van de set was weer een sterke vertoning van onze dames. Blokkerend sterk, verdedigend goed afgestemd, inzet top, en aanvallen met kracht. De set werd gewonnen met 25-21.

De 3e set leek bij 24-21 in the pocket maar het liep anders. Alterno kroop door het oog van de naald en sleepten op inzet deze set toch binnen met 26-24. Het vertrouwen binnen het Alternoteam was terug, de libero had de passing weer volledig onder controle en aanvallend waren de midaanvallers de baas over de blokkering van Rebelle. Het vertrouwen bij Rebelle was juist weg en de 4e set werd door rommelig spel weggegeven.

De beslissende 5e set werd gestart met een duidelijke opdracht; servicedruk terugbrengen en vanuit de posities verdedigen en dit werkte. Alternog kwam niet meer aan aanvallen toe en met 15-10 wonnen onze dames de wedstrijd. Helaas geen topwestrijd, Alterno laten ontsnappen maar toch 3 punten mee naar Dieren.