De knappe winst vorige week op Olhalco uit Hoogeveen blijkt niet eens een uitschieter! Ook afgelopen zaterdag werd met overmacht gewonnen tegen een team uit de top 3 van de eerste divisie. Blijkbaar heeft heren 1 een tactiek uitgedacht die keer op keer weer blijkt te werken; starten met een achterstand in iedere set en daarna met kracht en geweld er op en er over!

De tegenstander leek in set 1 op een winst af te stevenen, blokkerend had ons heren 1 niet echt een antwoord op de aanvallen van Sovoco maar op servicedruk en eigen aanvalsspel bleef Rebelle toch in de wedstrijd en trok aan het langste eind in set 1 (25-22). Naar mate de wedstrijd vorderde werd het spel van onze heren beter en beter. Aanvallend werd het beter en beter, Sovoco zakte in de passing verder weg en de wissels bij Sovoco brachten geen verbetering en ook set 2 werd gewonnen (25-19). Het vertrouwen in het team groeide per punt en een sterk spelen Frank wist de aanvallers met zijn eigen logica op een perfecte manier te bedienen.

De verdeling was perfect en de ene combinatie was nog mooier dan de andere en op de gezichten van de tegenstanders was de waardering voor het spel van Rebelle af te lezen. Dit aanvalsspel in combinatie met een erg sterke service bracht met name de winst in set 3 (25-18). Set 4 wordt altijd de set van de concentratie, met 4 punten in de zak is het lastig om ook het bonuspunt nog binnen te harken. Dit keer viel alles wel op z’n plek. De hele wedstrijd zaten onze heren in een flow waarbij de verdeling en serviceseries van Frank, de snoeiharde aanvalsballen van Sven en Wessel, de geslepen ballen van de ervaren Michiel, de vrijwel foutloze aanvallen van Niels, de spectaculaire reddingen van Maarten en de supersnelle harde klappen van Hugo tot een prima 4-0 overwinning hebben geleid.

De laatste set bleek een formaliteit en zeker na het uitvallen van één van de spelers van Sovoco (hopen dat de blessure mee zal vallen) was het een demonstratiepartij van Rebelle (25-13). Door de winst is heren 1 geklommen naar plaats 8 op de ranglijst maar….. ze lopen wat wedstrijden achter. Op basis van verliespunten staan de mannen op een 3e plaats op de ranglijst maar dan moet wel de volle buit worden gepakt in de komende wedstrijden.

Woensdag spelen de heren een inhaalwedstrijd tegen Orion uit Doetinchem in sporthal Theothorne. Dus hebben jullie de wedstrijd van zaterdag gemist, ben je nieuwsgierig of ben je sowieso een vaste supporter? Kom dan kijken, de wedstrijd start om 21.00 uur en de heren gaan zeker voor de winst.

Alle support is welkom!