Op zondag 6 september was het alweer tijd voor de 15de uitvoering van het Auto van Oort openingstoernooi. Het toernooi is al in veel varianten gehouden en wordt nu vooral gebruikt voor teams om warm te spelen voor het nieuwe competitieseizoen.

Ook voor de kleinste was er wat te doen. De mini's werden weer getrakteerd op een clinic verzorgd door Harry van den Brink samen met de spelers en speelsters van heren 1 en dames 1. Ongeveer 25 kinderen deden met veel plezier mee met de clinic. Heren 2 en MB1 hadden tegelijkertijd een training en werkte zich in het zweet als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Behalve als voorbereiding werd dit toernooi ook gebruikt om de nieuwe tenue's van de eerste teams te showen. De nieuwe shirts en trainingspakken werden gepresenteerd aan het publiek.

Om 12.00 uur speelde heren 1 een wedstrijd om de Auto van Oort wisselbeker tegen Zaanstad. Heren 1 starte goed en won de eerste 2 sets met bij vlagen goed spel. De derde set zakte het niveau ver omlaag en kwam H1 niet in de buurt van de 20 punten. De 4de set werd erg spannend en na een spannende slotfase werd de wedstrijd binnen gesleept met 29-27. 3-1 winst en de beker blijft in Dieren!

Na de herenwedstrijd namen de dames het over en zij speelde een 3 kamp tegen Orion D3 en Alterno D4. De eerste wedstrijd werd goed gespeeld en veel druk gegeven met de serve. Dat leverde set winst op. Orion deed er alles aan en moest hard vechten om Rebelle, een divisie lager spelend, te verslaan. Uiteindelijk trok Orion wel aan het langste eind met 2-1. De laatste set werd gespeeld tot de 15 punten. Na een wedstrijd rust mochten de dames aan de bak tegen Alterno. Ook bij deze wedstrijd speelde Rebelle goed volleybal. Zo nu en dan een rommel rally erbij maar dit hoort bij het begin van het seizoen. Uiteindelijk werd Alterno met 3-0 verslagen. Orion won de andere wedstrijd met 2-1 van Alterno. Eindstand bij de dames: AvO Rebelle 7 punten Orion 5 punten Alterno 2 punten

Dames 2 speelde een oefenwedstrijd tegen het hoger spelende Dash uit Vorden. Het was een leerzame wedstrijd die met 3-1 verloren ging, maar genoeg aanknopingspunten voor komend seizoen.

Tussen de wedstrijden door werd er ook nog aandacht besteed aan Dini Wouda en Gert Neijenhuis voor alle jaren dat zij al voor onze vereniging fluiten in de regio. Alex had alleen maar lovende woorden voor het tweetal waarna zij werden getrakteerd op een flesje wijn en een bloemetje en een luid applaus van alle aanwezigen.

Opmaak van deze dag: 2x toernooi winst en verder veel geleerd en plezier gemaakt door jong en oud. Kortom zeer geslaagd, op naar het 16de toernooi!!!!

De foto's van het toernooi, vind je in het fotoalbum.