Gelderlander 21-03-2023

Volleybalsters Rebelle bereiken bekerfinale na vijfsetter op sfeervolle avond

Rebelle heeft zich voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor de finale van de regionale beker. De volleybalsters wonnen in thuishal Theothorne met 3-2 van Boemerang Eibergen. ,,Een mooie avond met veel sfeer en publiek, een heel mooi moment voor ons", reageerde coach Sven Akse op de zege. Rebelle, uitkomend in de derde divisie, voegt zo een uniek toetje toe aan een uitstekend seizoen.

De Dierensen zijn al dertien duels ongeslagen en maken in de competitie nog kans op promotie. ,,Dat hebben we niet in eigen hand, maar is nu ons grote doel”, aldus Akse. ,,Met de bekerfinale hebben we hoe dan ook nog een kans om het seizoen heel mooi af te sluiten.”

Tegen Boemerang waren in de halve finale op maandagavond vijf sets nodig. Na de sterke eerste set (25-20) liep Rebelle even achter de feiten aan en liet kansen liggen. De bezoekers namen de leiding over (23-25, 23-25), waarna de Dierensen orde op zaken stelden: 25-16, 15-9.

Enschede

In de finale op 22 april treft Rebelle promotieklasser Havoc uit Haaksbergen. De winnaar plaatst zich voor het landelijke bekertoernooi van komend seizoen. De finale vindt plaats in Enschede, samen met de bekerfinale voor mannen en jeugd uit de regio Oost.

HalvefinaleD1